Sverigedemokraterna svek pensionärerna

Ivan Pettersson. ,

I riksdagsdebatten om de olika budgetförslagen, så visade SD sitt rätta ansikte.

I det budgetförslag som SD tillsammans med Aliansen röstade ner, så fanns det första steget till att ta bort den hårt kritiserade pensionärsskatten som Alliansen infört, tillsammans med återställande av sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen bland annat.

I varörelsen 2014 var SD det parti som gick till val på att avskaffa pensionärsskatten. Eftersom många pensionärer trodde på SD i denna fråga så har (enligt statistiken) många pensionärer lockats över till SD i årets val. Den som följt med i budgetarbetet vet att i Alliansens budgetförslag fanns inte ett öre reserverat för borttagande av pensionärsskatten.

Att då rösta för Alliansens budgetförslag är det värsta och största svek som något parti kan göra mot gamla, sjuka och arbetslösa människor i Sverige. Men har man drabbats av storhetsvansinne och maktbegär, vad spelar då gamla, sjuka och arbetslösa för roll? Ingen som helst. Jag hoppas att de pensionärer som röstat på SD tidigare tänker om och röstar rödgrönt i extra valet i mars 2015. Det är en garanti för en mänskligare och mer solidarisk budget där dessa reformer finns med.

SD har med beslutet i riksdagen visat att man sviker det man lovat i valrörelsen, det är inte ett parti att lita på för någon i Sverige, ett parti som inte har i Sveriges rikstag att göra.