Skriande behov av en eventhall i Kalmar

Reagera ,

Nu ska det utredas igen,
 ja frågan om hur det står till med våra hallar. Jag känner ett stort antal människor vilka lägger ned den största delen av sin fritid på olika föreningar i vår kommun.

Två saker som alltid kommer upp är hur svårt det är att få till det med halltider för träningar och matcher samt hur de känner sig motarbetade av kommunen. Ja, vi ska inte dra alla över en och samma kam men de påtalar ofta att de ägnar mycket tid åt att försöka förklara för politiker inom kultur- fritidsförvaltningen och Johan Persson vilka bekymmer de har.

En tanke som slog mig för en tid sedan är den att Johan Persson bodde tidigare i Smedby, granne med orten Trekanten. Där byggdes en liten sporthall. Han har sedan en tid flyttat till södra delen av kommunen, granne med orten Ljungbyholm och vips, där kommer det att byggas en liten sporthall. Vem är släkt till Johan Persson i Rockneby?

I Barometern för några veckor sedan kunde vi läsa om storsatsningen i Långviken. Ja snacka om att kasta pärlor för svin. Eller kan det vara så att S med Marianne Dahlberg i spetsen försöker locka röster från dem söder om järnvägen? Trodde det räckte med renoveringen av Södra utmarken och ny hall vid Falkenbergsskolan.

Måste även få kommentera ombyggnationen runt Kalmar Sporthall.

Ja, vad ska man säga förutom att det är ett stort fiasko. Skulle besöka sporthallen häromdagen, döm om min förvåning, men till slut hittade jag en parkeringsplats borta vid Maxi. Kan bara hoppas på att Johan Persson snart flyttar till Malmen eller centrala Kalmar. Då kommer säkert hallfrågan för föreningslivet att lösa sig. En eller helst flera sporthallar och inte ännu en liten hall att endast kunna träna i.

Kalmar är i ett skriande behov av en representativ event- och sporthall.

Bo Petersson