Skönt med en artist som går sin egen väg

Gitta Magnell ,

Så glad jag blev när jag läste Lotta Nybergs artikel om Karolina Stenström i Barometerns kulturdel häromdagen.

Här har vi äntligen en ung begåvad sångare och artist som vågar gå emot den korrumperade musikbransch som dominerat i Sveriges radio och SVT alldeles för länge.

Karolina Stenström från Hultsfred slog igenom med Steso songs för fyra år sedan. Och fick då många erbjudanden från reklam och musikvärlden . Men inte förrän nu återkommer hon med ny musik.

Det beror på att hon är rädd om sin integritet, säger hon och på att hon vill göra musik och inte en produkt. Hon lyssnar på alla de musiker som struntar i marknaden - som är en motpol till Idol och ”sådan skit!”

Nästan all musikunderhållning i dag handlar om artister som marknadsförs just som produkter. Och artisterna slåss om att få visa upp sig i SVT:s musikprogram. För det är här de blir s.k. kändisar som tjänar pengar.

Nu i juletider flockas folk i kyrkor och på estrader för att får höra de mest kända artisterna sjunga julsånger. Det är sånger som för länge sedan är lika uttjatade som de själva. Men som tidningarnas nöjesskribenter ändå skriver spaltmeter om. Alla tävlar om att sjunga denna snyftande julrepertoar; Stilla natt, Oh helga natt m fl. vrålas ut till leda.

Det sorgliga i detta ensidiga musikutbud är att många verkligt bra artister inte spelas, vare sig i radio eller SVT.

Det pågår ett musikuppror i sociala medier som tidningarnas nöjesjournalister kanske borde uppmärksamma.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.