Rumänien måste ta sitt ansvar

Bo Jägerbrink ,

Som boende i Mönsterås kommun är det svårt att inte ta ställning. För eller emot EU-migranter som ockuperar de flesta välbesökta affärers ingångar.

Om man ser lite längre bort, till dessas hemländer, finns det bland en mindre del av befolkningen, gott om pengar. Mycket gott om pengar. Företag, företagare och andra högavlönade, som inte bryr sig ett dugg om de rumänska medborgare som tvingas tigga på Europas gator och torg. Som tycker att det inte är deras sak att ta hand om ett av sina folkslag, romerna.

Vi och hela Europa borde bojkotta rumänska varor tills dessa företag och den rumänska regeringen tar sitt ansvar och erbjuder arbete och en dräglig bostad för dessa. EU borde sätta mycket större press på Rumänien. Så länge de inte tar ansvar för romerna - inga pengar. Så enkelt borde det vara.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.