Mobiltelefoner orsakar olyckorna

Reagera ,
Foto:Aas, Erlend

Oavsett vilken ”myndighet” man vänder sig till går det aldrig att frånta den enskilde individen dess ansvar.

Det är skrämmande hur nonchalanta trafikanter är och då menar jag alla som tar sig fram oavsett färdmedel. Är det ingen mer som reagerat på alla notiser senaste året/åren över hur många singelolyckor som sker ”av oförklarlig anledning”?

Man kör in i vajerräcke eller kommer utanför dikeskanten enligt artiklarna. Är det av hänsyn till inblandade eller av vilken anledning tycker man det är oförklarligt? Jag kan inte tänka mig att inte någon ser kopplingen mellan mobilerna och olyckorna. Vår flata lagstiftning är verkligen uddlös och tjänar inget syfte.

Reflekterande trafikant

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.