Länsstyrelsernas planering bygger på fabler

Gunnar Flyberg, Kalmar Sture Åström, Helsingborg ,
Foto:John Weller

Det är mer troligt att de närmaste decennierna blir kallare än att de blir varmare.

Länsstyrelserna gör nu planer för att möta den katastrofala uppvärmning, som FN:s klimatpanel IPCC larmat om. Dess uppgifter ligger till grund för arbetet, som Annika Clemens har gjort en bra rapport om i SN.

IPCC:s forskare har ständigt larmat i onödan. Havet i Arktis skulle bli isfritt 2013, men växte med 50 procent. Under hela 2014 var dess utbredning större än minst tre av åren innan. Riktiga forskare vet att isen växer och krymper i 30-åriga faser. Efter att ha krympt i 30 år har den nu sannolikt gått in i en fas med tillväxt. Isbjörnarna klarar sig bra. Isen runt Antarktis har slagit nya rekord tre år i rad.

Havet stiger inte mer än en dryg millimeter om året. Korallerna i Söderhavet växer och producerar grus, som stormarna spolar upp på öarna, så att fler ökar än minskar i area. Växterna tar koldioxid från luften och producerar matjord, så att marken höjs i takt med havet. Öarna riskerar inte att översvämmas. Men givetvis måste samhällena där och även hos oss bruka förnuft i sin utbyggnad och ta hänsyn till att stormar och skyfall är naturliga inslag i vårt normala klimat.

Den enda klimatförändring som kunnat mätas är en beskedlig uppvärmning med trekvarts grad under förra seklet. Ett par perioder blev klimatet kallare och sedan 18 år har det varit stabilt. Ingen verkan av koldioxid har kunnat märkas. IPCC:s forskare har nu basunerat ut att 2014 var det varmaste året någonsin. Deras egna siffror visar en differens på två hundradelar av en grad, och visar att mätmetodernas felmarginal är fem gånger större åt båda hållen. Så gör okunniga charlataner.

Koldioxid är växternas viktigaste näring. Den höjda halten i luften har varit gynnsam och tillsammans med uppvärmningen gjort Jorden grönare samt bidragit till att öka skördarna med 20 procent på tio år. Det har betytt mer mat och biligare mat, vilket lyft hundratals miljoner människor ur fattigdom och svält. Utsläppen har alltså varit bra för mänskligheten!

IPCC:s larm baseras på datorsimuleringar, som visat ständigt stigande temperatur. De har alltså blivit mer och mer fel de senaste 18 åren, men ändå gör IPCC klimatmodeller för år 2100, det vill säga 85 år i framtiden. Vem kan tro på dem? Vi betraktar dem som rena fabler.

Det är på dessa fabler länsstyrelsernas planering bygger.

IPCC har försummat forskningen om klimatets naturliga drivkrafter. Enligt flera solforskare liknar solens aktivitet nu tillståndet för 200 år sedan, då det var kallt. Därmed är det troligare att de närmaste decennierna blir kallare än att de blir varmare.

FN:s högsta företrädare för klimatfrågor, Christiana Figueres, förklarade den 3/2 att det globala klimatavtal, som planeras till december i Paris, blir första steget mot en total omgöring av världens ekonomiska system. Det blir svårt att skilja från sovjetisk planekonomi.

Den världsrevolution som de röda kommunisterna misslyckades med, ser de gröna kommunisterna nu vara inom räckhåll.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.