Inget är sig likt vid Berga centrum

B.M. ,

När vi flyttade till Berga centrum för 25 år sedan var det ett tryggt bostadsområde. Jag kunde utan rädsla besöka de olika affärerna, även sena kvällar.

Nu är ingenting sig likt i Berga centrum. Oroligheterna och skadegörelserna har bara ökat. Vissa kundvagnar kan man inte använda eftersom myntöppningarna är igenpluggade. Jag har svårt att tro kunderna om detta.

Ibland sitter en tiggare med utdragna ben och risken är stor att någon snubblar över dessa.

Det så kallade "Bergagänget", som orsakade den stora branden år 2011, ställde vissa krav på olika aktiviteter, vilka också uppfylldes. "Bergagänget" fick en fotbollsplan, inspelningsstudio och tillgång till fritidsgård. Nu har det brunnit igen. Klart att vi blir rädda och undrar hur vi ska klara oss när nu även polisen blev utsatt och jagad av en kamphund.

Konsums tomma lokaler med ständigt sönderslagna fänsterrutor är ingen vacker syn. Vågar vi bo kvar?

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.