Fler måste höja sina röster för Fredriksskans

Thoralf Alfsson ,

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson (S) fortsätter sin ensamma kampanj för minst 200 bostäder på Fredriksskansområdet med samma floskler som han brukat i ett otal debattartiklar.

I den senaste, från den 10 september blir det än mer patetiskt när han skriver följande: "Att vi nu öppnar upp Fredriksskans med gröna lungor, nya aktivitetsytor, bryggor och strandpromenader gör platsen mer tillgänglig för alla."

Floskler i världsklass när man i själva verket stänger och sluter området fullständigt med bostadskolosser med 200 lägenheter. Kom också ihåg att detaljplanen bara gäller Södra Fredriksskans. Hur många bostäder det blir på Norra Fredriksskans vet vi inte än, då detaljplanen delats i två delar.

Majoritetens övriga partier Centerpartiet och Vänsterpartiet är helt tysta i debatten. De duckar som vanligt. Något som även allianspartierna gör. Nu har samrådstiden gått ut och det ska bli intressant att läsa alla yttranden och vilken hänsyn samhällsbyggnadsförvaltningen tagit av dessa eller om man helt enkelt struntar i alla yttranden. I så fall helt i demokratisk ordning enligt Mattias Adolfson.

    Sverigedemokraterna är än så länge det enda parti som sagt nej till denna detaljplan. Vi vill bevara Fredriksskans för de ändamål området används i dag. Under Kalmar marknad och Kalmar stadsfest fick vi många besök i vårt tält som uttryckte sitt starka missnöje med byggplanerna på Fredriksskans. Det är hög tid att fler höjer sina röster mot detta övergrepp på en historisk och kulturell grön lunga och idrottsområde i centrala Kalmar.

    Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.