Dahl saknar egna förslag till besparingar

Jonas Löhnn ,

Jag har kritiserat Bertil Dahl för att inte ta ansvar för de besparingar han själv varit med och beslutat om. I en replik 9/1 försvarar han sig med att tillskriva mig mindre smickrande personliga egenskaper.

I sak blir det emellertid bekräftat att han helt saknar egna förslag till andra besparingar än de som nämnden lydigt beslutade om.

Det duger givetvis inte att i ena stunden kräva indragningar för 20 miljoner och i nästa låtsas vara äldreomsorgens försvarare mot besparingarna, eller att skylla på en partikamrat som var lojal mot fattade beslut – ens om det är en som man trängt ut från sin partigrupp.

Det är riktigt att jag inte har full insyn i ett annat partis inre angelägenheter. Bertil Dahl var Vänsterpartiets förstanamn i valet 2010. Väljarnas förtroende var emellertid större för Birgitta Axelsson Edström, som fick nästan 30 procent fler personkryss än Dahl.

Även väljarnas insyn och omdöme verkar underkännas, då Dahl ändå satt kvar på kommunalrådsposten. Transparens är förvisso inte vänsterns starkaste kännetecken men jag har sett tillräckligt för att bilda mig en uppfattning.

Att reagera på korrupt beteende är inte att skapa intriger.

Hade Vänsterpartiet agerat rakryggat när vi stod upp mot det socialdemokratiska maktmissbruk som även kommunala revisorer konstaterade, hade vi idag knappast haft en majoritetskonstellation där Perssons stödpartier företräds av två herrar som främst förenas av sin förmåga att sedan åttiotalets mitt befinna sig nära maktens grytor och helt försörjas av medborgarna.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.