"Barnens hälsa borde vara huvudskälet"

Reagera Artikeln publicerades
Barometern i lördags.
Barometern i lördags.

Bregott eller inte? Det har varit frågan på Kalmars skolor senaste tiden. Nu har kommunen bestämt sig. Bregott ska det vara. Så här tycker några av våra läsare om det.

"Självklart ska margarin bort och smör/Bregott in. Det konstiga verkar vara att skälen för eller emot det ena eller andra enligt politikerna verkara vara "närproducerade, ekologiska och etiskt godtagbara varor". Allt det där är jättebra. Men barnens hälsa då? Det borde vara barnens hälsa som är huvudskälet till att välja smör/bregott. Sedan väljer man naturligtvis en närproducerad och ekologisk produkt."

/Johan Andersson

"Yes! Ibland lönar det sig att protestera!"

/Thomas Bergmark

"Vilket klokt beslut!"

/Lena Florell Johansson

"Bra Kalmar kommun! Känns härligt att ni lyssnar."

/Anna Kläppe

"Margarin kan man inte steka en god köttbit i. Baka med margarin, inte det heller. En kock använder aldrig margarin. Det är smör och olja som gäller."

/Yvonne Andersson

"Ge våra barn rediga grejer. Dom ska ha det absolut bästa, de är ju detta landets framtid."

/Mona Nilsson

"Kanske är det mer som borde kollas vad barnen får och inte får i matväg i skolan. Var kommer varorna från? Kommer allt från Sverige? Någon sa att de eventuellt skulle ta bort mellanmjölken och bara ha lättmjölk för allt fanns i lättmjölk"

/Laila Lindquist Karlsson

"Vet fler barn som slutat ta smör på smörgåsen eftersom de inte längre tycker om smöret som serveras. Det smakar konstigt, är en återkommande kommentar."

/Liselotte Olofsson Schmuul