Att sila mygg och svälja kameler

Gunvor Lundqvist ,
Marie "Fixar-Marie" Karlsson hjälper till med att ta ner en stor låda. Insändarskribenten menar att det är ett mycket dumt förslag att dra in på hennes tjänst.
Foto:Mats Holmertz
Marie "Fixar-Marie" Karlsson hjälper till med att ta ner en stor låda. Insändarskribenten menar att det är ett mycket dumt förslag att dra in på hennes tjänst.

Hur kan våra annars så intelligenta representanter för kommunen bara komma på tanken och idén att "dra in" den tjänst som så många gamla haft förmånen och glädjen av att kunna få ta del av?

Är fullt medveten om att det är ont om slantar och att det ska sparas på allt – aktuella ord som krona för krona åberopas ju i allt.

Tänk om det kunde gälla även här! Och tänk om det skulle "tänkas" lite längre. "Hjälpen" har till exempel gjort att fallolyckorna minskat. Mycket pengar har kunnat sparas med färre inläggningar på sjukhus. Vi vet vad en sjukhusplats kostar.

Det är en sida av indragningen. En annan är förlusten av en verkligt god kontakt som byggts upp – den att få träffa en trevlig person som kom, växlade några ord och bytte en glödlampa eller något liknande. Det besöket var kanske den dagens ljuspunkt och en glädjekick för pensionären.

Det talas så mycket om ensamhet och tristess för de äldre. Här fanns en möjlighet att på ett fint sätt avhjälpa en del av sådana problem.

Vår hjälpreda som kommit till oss har varit som klippt och skuren för sin uppgift. Och så efterlängtad av så många! Snälla, snälla, tänk om och låt tjänsten få vara kvar. Utöka den i stället. Som det nu blir kommer de gamla börja klättra igen och resultatet vet vi vad det blir.

Ber att få komma med ett personligt förslag. Glöm det där med bro till Laboratorieholmen!

Slantar att spara?

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.