OT-sporten

Sjuk Holta regerade i Målilla

OT-sporten Artikeln publicerades

Rune Holta blev Kung Holta inför hemmapubliken. Med feber i kroppen.

Dackarnas succényförvärv har varit elitseriens överlägset bästa förare under säsongen. Hemma i Målilla har han varit i princip omutlig.
Nu överförde Rune Holta elitserieformen på VM-serien.
– Jag har aldrig kört bra i något GP här förut, så det var fantastiskt att få lyckas på sin hemmabana.
38-åringen från Stavanger, som till och med antytt att det här kan vara hans sista VM-säsong, har så här på ålderns höst tagit klivet från habil serieåkare till en fullfjädrad världsartist.
– Mitt mål har alltid varit VM-medalj, men jag sätter inte den pressen på mig att jag säger att nu s-k-a jag ta medalj. Men kan jag behålla den här formen resten av säsongen så..., säger Holta, som klättrat till fjärde plats i tabellen.

Flera av förarna behärskade den fina banan, men ingen lika bra som Rune Holta.
– Det var nog en kombination av att jag känner och kan banan och att jag är i väldigt bra form. Men självklart är det en fördel att jag kör här ofta. Det var en rättvis bana, där man kunde starta från alla startspår.
I grundtävlingen var Holta bra, men inte dominant. Det var han däremot när det skulle avgöras. Han vann semin enkelt och finalen var i princip över redan när förarna gick in i första kurvan. Efter seglade nämligen Dackarnas fixstjärna i från det övriga finalfältet.
– Det blev en fantastisk kväll för mig, men det var även en mycket bra tävling och det tror jag publiken håller med om, säger han och skickar med en hel lavin med lovord till sin svenska klubb.
– Jag känner mig verkligen hemma här i Målilla. Det är en underbar känsla att komma hit varannan vecka och det är inte bara banan jag gillar, det är allt runt omkring. Jag har aldrig varit i en bättre klubb än Dackarna, säger Rune Holta, som efter presskonferensen avslöjade en detalj som gjorde segern än mer imponerande.
– Jag har legat nedbäddad i tio dagar och hade inte förväntat mig att fixa det här. Faktum är att jag kört hela tävlingen med feber.