OT-sporten

Sista omgången avgör

OT-sporten Artikeln publicerades

Oskarshamns AIK vann. Husqvarna vann.
Sista omgången blir helt avgörande för vilket lag som ska gå upp i division 1.

Det blir en rysare ända in i kaklet vilket lag som tar den åtråvärda division 1-platsen. Både OAIK och Husqvarna (2–1 mot Tenhult) vann – som vanligt numera – sina matcher. I och med det skiljer det fortfarande en poäng till Husqvarnas fördel med en omgång kvar att spela.
– Ja, det finns ju inte så mycket att säga om den här matchen, mer är att det är förbannat kul att vi är med och jagar hela vägen, säger OAIK-tränaren Ola Petersson, som inte var glad åt att Assyriska säkrade kontraktet i helgen.
Därmed har Norrköpingslaget inget mer än äran att spela för i sista omgången mot Husqvarna.
– Vi har inte direkt haft resultaten på vår sida den sista tiden.
Derbyt mot Vimmerby blev inte alls den batalj som många trott på. I stället vann OAIK mycket enkelt inför hela 431 åskådare. Den enkla lätta resan hade framför allt två orsaker.
Dels de tidiga målen. Peiman Eliassi drog till från 20 meter efter tre minuter, bollen styrdes och ställde Vimmerbymålvakten fullständigt. Efter 14 minuter forcerade Anton Henningsson in 2–0 efter en lyckad inkastvariant.
– Det var ett billigt mål, men det var så klart tacksamt, säger Petersson.
När sedan Vimmerbys Rickard Thuresson drog på sig sitt andra gula kort – felaktigt avstånd – redan efter 22 minuter var det över för Vimmerby.
– Ja, där dog matchen, säger Ola Petersson, som bytte ut Tim Johansson i andra halvlek.
– Tim hade ett gult och var nära att få ett till. Det hade gett Vimmerby ett mentalt överläge och vi plötsligt blivit tio mot tio.
Tyvärr för OAIK:s del är Tim Johansson avstängd (tre varningar) i alla fall i epilogen mot Tenhult på lördag. Även Eric Persson riskerar att missa matchen. Kaptenen klev av med en skadad fot.
Snyggaste målet för dagen var annars OAIK:s tredje. Efter ett mönsteranfall slog Martin Torstensson ett långt högerinlägg. Peiman Eliassi gick till väders och nickade kraftfullt in 3–0 i nättaket.