OT-sporten

Sandvall och In-Fa-Lin tar över Stjärnan

OT-sporten Artikeln publicerades

En Stjärnanveteran och en VM-medaljör.
Det är tränarparet som ska lotsa Stjärnan bandy tillbaka till allsvenskan.

Stjärnan bandys truppussel till kommande division 1-säsong börjar ta form allt mer. Urban Sandvall, 43 år, och Denis In-Fa-Lin, 33 år, är de som ska vara tränare den kommande säsongen.
– Det kommer bli ett delat ledarskap mellan dem. Denis kommer att spela medan Urban i första hand ska vara tränare, även om han finns tillgänglig som back-up som spelare, säger Stjärnans sportchef Pelle Folkesson.
Urban är en veteran inom Stjärnan och har varit med i klubben i närmare 20 säsonger.
– Det känns helrätt att få in en lokal person som Urban på tränarposten. Han kan klubben utan och innan och har hjälpt till som ledare tidigare när Sergej In-Fa-Lin var tränare. Han brinner verkligen för detta.
Denis In-Fa-lin, som spelade för Målilla under tidiga 2000-talet är bror med före detta Stjärnantränaren Sergei In-Fa-Lin. Han har många VM-turneringar med Kazakstan bakom sig, ett par VM-brons och kommer närmast från allsvenska Finspång.
– Han håller hög allsvensk-klass som spelare och är väldigt etablerad. Precis som sin bror vill han nu satsa mer på tränarkarriären. Vi tror mycket på honom och har valt att skriva ett treårskontrakt, säger Folkesson.
In-Fa-Lin flyttar till Oskarshamn med sin fru den 5 augusti.
Det som ska till i Stjärnantruppen nu är en ytterhalv och en forward.
– Vi har några alternativ på yttehhalvspositionen som vi jobbar med. Däremot har vi inget jättehett alternativ på forwardssidan, men det ska vi se till att lösa också framöver.
Laget tränar den här veckan också innan fyra veckors vila väntar innan försäsongen drar i gång på allvar.