OT-sporten

Oliver Ekroth testar med Örgryte

OT-sporten Artikeln publicerades

Nyblivna superettan-klubben Örgryte söker mittbackar.
På radarn finns Oskarshamns AIK:s Oliver Ekroth.

– Det är vår tränare Hans Prytz som vill titta närmare på honom, säger Örgrytes sportchef Kent Carlzon.
Oliver Ekroth kom inför den gångna säsongen tillbaka till Oskarshamns AIK efter tre år på fotbollsgymnasiet i Växjö. Efter en tid på bänken i början av säsongen växte han sakta men säkert in i laget och tog en ordinarie plats. Han blev en viktig kugge i backlinjen och vid några tillfällen på den defensiva balansrollen på mittfältet. Nu har hans spel alltså gett eko ända till Göteborg och klassiska Örgryte IS.
– Vi har behov av mittbackar i vår trupp. Just nu har vi bara två renodlade mittbackar, Robin Jonsson och David Leinar, och därför är Oliver inbjuden att testa med oss.
Är det fler mittbackar ni testar den här veckan?
– Nej, han är den enda mittbacken, sammanlagt är det fem spelare här och testar.
Vad har ni fått för bild av honom?
– Jag såg måndagsträningen, men då var det regnigt, blåsigt och kallt, det var inte inte lätt att bilda sig någon uppfattning. Det är för tidigt att säga något än, vi vill se honom hela veckan för att sen göra en utvärdering.
Ekroth har tränat med laget under måndag och tisdag och tanken är att han även ska vara med på träningen i morgon. Efter sina tre träningar med laget ska klubben utvärdera hans insats och är de nöjda lär han dyka upp i klubben igen i början av januari.
– Då kommer vi att arrangera en testmatch med spelare som vi är intresserade att knyta till oss, säger Carlzon.
OT har sökt Oliver Ekroth under tisdagen utan framgång.