OT-sporten

Mimmi Eriksson tillbaka i landslaget

OT-sporten Artikeln publicerades

Guldskräcken har ställt till det och hon har jagat motivation.
Nu är bågskytten Mimmi Eriksson, 19 år, tillbaka i juniorlandslaget och har stora förhoppningar på bågskytteframtiden.

2010 vann Mimmi Eriksson junior-EM i bågskytte som 16-åring. Året innan hade hon kommit på nionde plats i JVM. Hon var en av landets största bågskyttetalanger och spåddes en lysande framtid. Även om hon haft en del framgångar efter det så har bågskyttelivet långt i från lekt för henne.
– Jag fick guldskräck, eller prestationsångest om man ska förenkla det, säger Mimmi Eriksson.
Hon har försökt att hitta motivationen och glädjen till sporten som betytt så mycket för henne. Nu har hon fått hjälp av Peter Grip, en mycket framstående skytt inom svenskt bågskytte.
– Han har hjälpt mig mycket. Tekniken har gjorts om och han tror mycket på mig. Men det som är allra viktigast är att han fått mig att tro på mig själv igen.
Hon vill skynda långsamt, men vet att hon besitter en enorm kapacitet. Motivationen är ett ledord.
– Jag tog körkort i tisdags och bara en sådan sak att jag kan åka ner och skjuta spontant när jag är sugen känns jättebra. Förut har det handlat om att passa busstider mellan Oskarshamns och Misterhult och då har det varit ett måste på ett helt annat sätt.
Hon har dessutom blivit uttagen i juniorlandslaget. En satsning på ungdomar mellan 14-20 år och där OS 2020 är ett mål.
– Det ska bli kul att se vart detta leder. Jag räknar med att tävlandet kan komma igång i sommar och följer jag det programmet jag har nu vet jag att jag kommer bli skitbra.