OT-sporten

Läktaren klar till hösten

OT-sporten Artikeln publicerades

IF Ariel är irriterade på att byggandet av läktaren i sporthallen i Kristdala ännu inte kommit i gång.
Tekniska kontoret ger svar på tal:
– Läktaren kommer vara klar till hösten, säger Mats Johansson.

Gunnar Sköld, ordförande i Ariels innebandysektion, har tröttnat på att bygget en ny läktare i sporthallen i Kristdala, som han säger, ”skjuts fram och skjuts fram hela tiden”.
– Det har funnits öronmärkta pengar i två och ett halvt år, men inget händer. Nu är det någon ventilation det hänger på som gör att de inte kan säga när de ska börja bygga. Det svaret tar inte jag, säger Sköld.
När OT ringer upp Mats Johansson på tekniska kontoret har han emellertid besked:
– Förhoppningen är att gå i gång med bygget i månadsskiftet maj/juni. Sedan kör vi för fullt och byggtiden är mellan tre och fyra månader. Alltså ska det vara klart tidig höst.
Läktaren, som ska rymma 90 sittande och totalt 150 personer, kommer att byggas som en holk som hänger utanpå ena långväggen.
– Själva bygget är inte krångligt, men det är mycket att ta hänsyn till eftersom den här byggnaden är från början av 80-talet och då tänkte de nog inte på att den kanske skulle byggas ut en dag. Jag räknar med att kunna presentera en ritning om ett par, tre veckor.
Förutom läktare ska det även uppföras en kiosk, ett nytt förråd samt en handikapptoalett.
Gunnar Sköld ser nymodigheterna i hallen som helt avgörande för Ariels innebandyframtid.
– Det blir så att vi fostrar färdiga produkter, som Craftstaden sedan plockar till sig och får nytta av. Vi har inga förutsättningar och inget att sätta emot, det tror fan att spelarna tar klivet över. Inne i Oskarshamn knäpptes det bara lite med fingrarna så small det till och byggdes en b-hall. Vi kan inte ens få en dörrjävel in till duschen, dundrar Sköld.
Ariels a-lag slutade på andra plats i division 4 och har, som bästa Smålandstvåa, fortfarande chansen att få en plats i division 3.
– Sett till våra förutsättningar har vi haft fantastiska framgångar för alla våra lag i sektionen.