OT-sporten

IKO rasade ihop mot Mora

OT-sporten Artikeln publicerades

Inför Mora-matchen hade IKO släppt in sju mål på de sex senaste matcherna.
På onsdagskvällen fallerade laget totalt.
– Det mesta gick snett i kväll, säger IKO-tränaren Fredrik Söderström.

IK Oskarshamn, stärkta efter två raka bortasegrar, hade chansen att kliva upp över play off-strecket vid vinst mot Mora på onsdagskvällen. Men i stället föll laget ihop fullständigt.
– Det mesta gick snett i kväll, säger Fredrik Söderström.
– Vi hade pratat om att komma ut med pondus och kraft. Det innebär inte tuta och köra. Vi slarvar och bjuder dem på mycket i första, men vi får ändå med oss 2–2 efter en period.
I andra perioden fick Söderström se sitt manskap agera likt en hönsgård. Det slarvades hejvilt. Mora kunde rättvist gå ifrån till 5–2.
– Vi tyckte vi var tydliga hur vi skulle agera i den andra perioden, men jag skulle säga att det är den sämsta perioden vi gjort på hemmais i år.
IKO fick chansen i fem mot tre i tredje perioden och reducerade till 3–5, men det blev aldrig någon nerv i matchen.
– Vi står inte och faller med det här, men det är klart vi är besvikna.
Var det övermod från er sida?
– Näe, det skulle jag inte säga, mer nonchalans. Ett slarvigt passningsspel och vi krånglar till det och spelar en svår hockey. De är smartare än oss och spelar med större tålamod.
Stefan Steen fick chansen mellan stolparna, men hade en tuff kväll. Han byttes ut mot Michal Zajkowski efter 13.26 i den andra perioden. Zajkowski bjöd Mora på 5–2-målet och fick ingen bra start på sitt inhopp.
– Vi har två bra målvakter, men i kväll är det ingen av dem som är med och bidrar. De har gjort många bra matcher och vi kan inte hänga dem för det här.