OT-sporten

Fördel Piraterna i halvtid

OT-sporten Artikeln publicerades

Piraterna vann den första semifinalen mot ett skadeskjutet Dackarna. Men bara med två poäng.

Dackarnas fyra förare mot Piraternas sju räckte inte till.
– Hade vi haft deras reserver hade den här semifinalen varit avgjord nu, säger Dackarnas lagledare Jerker Eriksson.

När Dackarna fick återbud från både Andreas Jonsson och Tai Woffinden i förrgår så var det en sak som var solklar. De fyra ordinarie förarna var tvungna att överprestera och nyckelförare skulle Jonas Davidsson bli från sin reservplats. Tre ordinarie förare, alla födda 1992, gjorde mer än man kan begära. Men Fredrik Lindgren föll till viss del ur ramen och Jonas Davidsson hade en bedrövlig kväll på G&B Arena.
– Han har inte det där rätta modet, det är massa tveksamheter på banan, säger Jerker Eriksson om Davidsson som länge varit i frysboxen.
Vad hade det betytt att ha Tai Woffinden på reservplatsen istället?
– Det finns ingen garanti att han tagit fler poäng, men helt klart tror jag att han haft en annan poängskörd.
Piraternas reserver, Anton Rosén och Linus Sundström, tog tillsammans 15+2 poäng. Dackarnas diton Jonas Davidsson och Joel Larsson skramlade ihop ynka tre poäng.
– Det är där vi förlorar matchen. Hade vi haft deras reserver hade den här semifinalen varit avgjord nu.
De 2 554 åskådarna på ett öde G&B Arena fick i alla fall se en svängig historia. Bara ett heat slutade oavgjort och efter en svag period innan paus vaknade Dackarna till liv efter densamma.
– Det är fantastiskt stark att gå in vinna både heat 12 och 13 med 5–1.
I det läget var hemmalaget i ledningen med två poäng.

I de två avslutande heaten skickade sedan Piraterna in ettan och tvåan i VM-serien, Greg Hancock och Chris Holder. De såg till att Motalagänget har en tvåpoängsledning inför returen nästa vecka.
– Klart det är tufft att förlora, men två poäng är inte mycket. Vi körde riktigt bra i Motala och vann där sist, allt kan hända, säger Darcy Ward som tillsammans med Michael Jepsen Jensen och Patryk Dudek var glädjeämnena i Dackarna.
Piraternas lagledare Stefan Andersson anser att matchen är helt öppen inför nästa veckas retur.
– Att vi leder med två poäng spelar ingen roll. Det kan snarare vara tändvätska för dem. Det är 15 heat kvar och alla såg hur det svängde i kväll.