OT-sporten

DEL 9 NORRBY IF: "Ettan är en väldigt bra serie - särskilt i år"

OT-sporten Artikeln publicerades

Han växte upp i statsdelen Stålhagen i Hultsfred.
Nu är Elmin Kurbegovic nykomlingen Norrbys självklara ledarfigur.

Elmin Kurbegovic föddes i Bosnien 1987 och flyttade till Sverige 1992. Familjen hamnade snabbt i Hultsfred och stannade, med undantag för en kort avstickare till Trelleborg, kvar till 2000.
Han inledde fotbollskarriären i Hultsfreds FK och spelade även i Mariannelund. Allsvensk debut gjorde han i seriepremiären mot Gais 2008, då han bildade innermittfält tillsammans med landslagsstjärnan Anders Svensson och finländaren Jari Ilola.
2012 gick karriären vidare till superettan och IFK Värnamo för den skadebenägne mittfältaren. Nu tar han alltså ytterligare ett kliv neråt på tabellstegen när han flyttar hem till Borås och andraklubben Norrby.
– Det är i Borås jag hör hemma. Jag har växt upp här sedan jag var 12–13 år. Sedan ska jag bli pappa i sommar, det bidrog också till flytten, säger Kurbegovic, som hoppas slippa det som gäckat honom hela karriären – skador.
– Jag har varit skadad varje säsong sedan jag började spela a-lagsfotboll. Jag hoppas att en lite lägre nivå ska gynna mig. Vi tränar lite mindre och jag hoppas att de ska göra att jag slipper alla överbelastningsskador jag haft. Hade det inte varit för alla skador hade jag spelat på en helt annan nivå, det är jag säker på.
Hur skulle du beskriva din roll i Norrby?
– Jag spelar på mitten på mittfältet. Det är den positionen jag får ut mest av mitt spel. Jag kan styra och ställa och vara den ledare som jag förväntas vara.
Norrby är alltså, precis som OAIK, nykomling.
– Ettan är en väldigt bra serie, särskilt i år. Det är inte så mycket sämre än superettan i många delar. Vår målsättning är att hänga kvar med god marginal till strecket och inte behöva vara med och kämpa där nere.
Förra säsongen levde Norrby i mångt och mycket på Mathias Strinäs, som gjorde 21 mål och 15 assister. Han återfinns numera i superettan och Varbergs Bois.
– Strinäs gjorde många mål, men Ricky Yarsuvat, som kommer från Örgryte, är minst lika bra. Sedan ryktas det att vi ska förstärka med en fransman också.
Vad det gäller OAIK så har Kurbegovic faktiskt hygglig koll.
– Jag har ju spelat med Johan Niklasson i Värnamo och vi håller kontakten. Det är en skön lirare. Han säger till mig att Oskarshamn är spelskickliga, men ganska orutinerade och även ett ganska kort lag, så de kan få det tufft på fasta situationer. Vi får se om det stämmer, säger Elmin Kurbegovic.

Sporten tippar division 1 södra

1

--------------------

2

--------------------

3 Oddevold

4

5 Halmia

6 FC Trollhättan

7 Motala

8 Kristianstads FF

9 Utsiktens BK

10

11 IFK Uddevalla

--------------------

12 Norrby IF

13 Skövde AIK

14