OT-sporten

Craftstaden klart för division 1

OT-sporten Artikeln publicerades

Det blev en rysare inför fullsatta läktare.
Med ett lyckligt slut.
– Helt underbart, jublar nyckelspelaren Henrik Jonsson.

Hela Oscarsgymnasiet verkade dra tunga andetag i inledningen av derbyt. På läktarplats var det knäpptyst och på planen dominerade hemmalaget, men hade inte alls den kylan som krävdes för att få hål på Vimmerby. Trots stort spelövertag, framförallt i den första perioden, så levde matchen en bra bit i tredje perioden.
– Det var lite nervöst inledningsvis, men den här gången var det vår tur, säger tränaren Mikael Thorn, som fick se sitt lag avgöra i mitten av tredje perioden.
Det var säsongens nyckelspelare som klev fram när det som bäst behövdes. Henrik Jonsson fem poäng (1+4), Patrik Ekman, som vann skytteligan med 65 poäng, fyra poäng (3+1) och Sebastian Gerdehag fyra poäng (2+2).
– Ja, det var deras kväll. Vi har annars berömt andrakedjan, men i dag var det definitivt förstakedjan som levererade, säger Thorn som strålade efter slutsignalen.
– Det är för jävla bra. En helt fantastisk glädje.
Vad är det som gör att ni fixar division 1-platsen?
– Alla har jobbat stenhårt hela vägen. Sedan, även om det inte märktes i dag, så har vi utvecklat anfallsspelet.
Henrik Jonsson är en veteran i det unga Craftstaden-laget och kunde knappt fatta vad som just hänt.
– Jag vet inte vad jag ska säga... det kändes som att vi var uträknade ett tag i mitten av säsongen. Jag har aldrig varit med om något avancemang och även om Sandbäckshult är min moderklubb så har jag spelat här så länge så det känns som min moderklubb. Helt underbart att få vara med om det här.
Vad händer i kväll?
– Jag vet inte, vi ska in i dimman i alla fall, skrattar Jonsson innan han fortsätter fira med lagkamraterna och den fullsatta sporthallen.