OT-sporten

Björklövenback på väg till IKO – nyckelspelare nära förlängning

OT-sporten Artikeln publicerades

Russ Moyer ansluter från Björklöven, två nyckelspelare stannar och tre backar får lämna.
Det är det senaste ur ryktesfloran kring IK Oskarshamn.

Det börjar röra på sig i IK Oskarshamn. Västerbottens Folkblad skrev under måndagen att Björklövens Russ Moyer är ett namn för IKO.
Enligt vad OT erfar är det klart att den kanadensiske backen ansluter.
– Vi är nära att göra klart med en spelskicklig back som vi följt under lång tid, det är allt jag kan säga, säger IKO-sportchefen Roger Jönsson, som befinner sig på skidsemester.
Vidare kan OT avslöja att det ser ut att bli ganska stor omsättning på backsidan till kommande säsong. Maksim Matuskin får inget nytt kontrakt och Dave Lindarv har fått ett förslag men tackat nej. IKO kommer inte att höja budet till Lindarv och räknar därför bort honom.
Enligt uppgift kommer Jönsson bara låta en av de defensiva backarna Niklas Enberg och Linus Morin stanna. Valet ska ha landat på Morin, vilket betyder att Enberg i så fall också försvinner.
Roger Jönsson väljer att inte kommentera OT:s uppgifter.
– Vi kommer att gå ut med några kontraktsförlängningar och vilka som inte får vara kvar inom kort, men just nu kan jag inte kommentera.
Sportchefen är däremot öppen med att två av de absoluta nyckelspelarna – Stefan Öhman och Victor Backman – är nära att förlänga sina kontrakt.
– Backman vill stanna och har accepterat förslaget han fått, nu väntar jag bara på att han ska skriva på. Öhman har också accepterat kontraktsförslaget, nu ska han säga ja eller nej.
OT har sökt både Öhman och Backman, utan framgång.
Vad det gäller junioren Oscar Josefssons flytt till Mora, som OT skrev om i går, är Jönsson brydd.
– Det är tråkigt att han väljer den vägen. Jag ser inte att han ska kunna slå sig in i Moras a-lag. Om de lockat honom med det så tycker jag det är konstigt. Vi har inte sparkat ut Oscar på något sätt, utan har haft en plan för honom. Om han sedan tar klivet in i a-laget i år eller om fyra år är ju helt upp till honom själv. Men han kanske söker något annat som vi inte kan erbjuda. Jag tror att han haft lika stora chanser att utvecklas hos oss som i Mora.