Tvåårig pojke avled efter drunkningsolycka i damm

Påskallavik/Kalmar Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Den tvåårige pojke som hittades livlös i en mindre damm på en tomt i Påskallavik har avlidit. Det meddelade polisen klockan 9.36 på lördagsmorgonen.

Pojken anmäldes först försvunnen på fredgaen, men bara minuter senare hittades han, enligt polisen, livlös i en mindre fiskdamm på en villatomt i Påskallavik. Tomten ligger i närheten av platsen som pojken anmäldes försvunnen från.

Detta var vid 13.20 på fredagen. Tomtägaren och grannar påbörjade livräddande åtgärder innan räddningstjänst och ambulanspersonal kom till platsen, uppger polisen.

Pojken fördes därefter med ambulans till länssjukhuset i Kalmar, där han fram till lördagsmorgonen vårdats för allvarliga skador på intensivvårdsavdelningen, men hans liv gick inte att rädda.

Polisens kriminaltekniker har genomfört en teknisk undersökning av olycksplatsen och händelsen kommer att utredas som vållande till annans död.

– Det är en oerhört tragisk händelse och utredningen får visa vad som har inträffat, kommenterar Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Syd.

Pojkens anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.