Succé för golftävlingen för cancerforskningen

Skorpetorp Artikeln publicerades
Oskar Hovlund och Emil Widing Andersson hälsade deltagarna välkomna till måndagens golftävling i Skorpetorp där hela överskottet gick till Cancerfonden. 2 bilder
Foto:Mikael Algotsson
Oskar Hovlund och Emil Widing Andersson hälsade deltagarna välkomna till måndagens golftävling i Skorpetorp där hela överskottet gick till Cancerfonden.

Det blev succé för Round Table och Oskarshamns golfklubbs tävling Slaget mot cancer. 108 deltagare kom till start i tävlingen som gav nästan 20 000 kronor till cancerforskningen.

Tävlingens initiativtagare Oskar Hovlund var mycket nöjd när han hälsade de 54 tvåmannalagen välkomna till golfbanan vid lunchtid på måndagen.

– Vi hade förhoppningar att det skulle bli god uppslutning men nu överträffas våra förväntningar, sa Oskar Hovlund som är aktiv i både Round Table 79 i Oskarshamn och Oskarshamns golfklubb.

Efter att ha drabbats av cancer och genomgått flera behandlingar bestämde han sig för att göra något för cancerforskningen.

Tillsammans med Emil Widing Andersson i golfklubben valde Oskar att bjuda in till tävlingen Slaget mot cancer.

– För mig har det känts angeläget att göra något och det här är ett bra sätt att få in lite extra pengar till forskningen. Utöver alla deltagare så har vi även fått god hjälp av våra sponsorer, sa Oskar Hovlund.

Bland deltagarna var det gott om taggade golfare.

– Det är en rolig tävlingsform och vi spelar dessutom för en god sak, sa Fredrik Blomberg som bildade lag tillsammans med kompisen Philip Karlsson.

De både juniorerna vann också hela tävlingen till slut.

I samband med prisutdelningen kunde Oskar Hovlund berätta att intäkterna från tävlingen uppgått till cirka 20 000 kronor som nu går oavkortat till Cancerfonden.