Socialdemokraterna blev största parti i skolvalet

Oskarshamn Artikeln publicerades

84 procent av eleverna på de deltagande skolorna röstade i skolvalet. Socialdemokraterna blev största parti med minsta möjliga marginal mot Sverigedemokraterna.

I förra veckan hölls skolval på Oscarsgymnasiet, Vallhallaskolan och Kristinebergsskolan. Totalt röstade 84 procent av eleverna vilket är en högre andel än riksgenomsnittet.

Socialdemokraterna blev största parti, tätt följt av Sverigedemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet.

I riket totalt blev Moderaterna största parti med 21,4 procent av rösterna. Därefter kom Socialdemokraterna med 19,5 och Sverigedemokraterna med 15,6 procent av rösterna.

På Oscarsgymnasiet blev Sverigedemokraterna största parti med 23,7 procent av rösterna. På Vallhallaskolan blev däremot Moderaterna störst med 21,7 procent medan Socialdemokraterna blev störst på Kristinebergsskolan med 23,2 procent av rösterna.

 

Fakta

Så röstade eleverna

Socialdemokraterna 20,3

Sverigedemokraterna 20,2

Moderaterna 17,2

Centerpartiet 14,5

Liberalerna 7,2

Vänsterpartiet 6,6

Miljöpartiet 5,2

Kristdemokraterna 4,1

Feministiskt Initiativ 2,1

Övriga 2,4

 

Resultatet redovisas i procent och gäller samtliga tre deltagande skolor i Oskarshamn.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.