Skottlossning mot flerfamiljshus

Oskarshamn Artikeln publicerades
Polisen har spärrat av området för att genomföra en teknisk undersökning.
Foto: Roger Carlsson
Polisen har spärrat av området för att genomföra en teknisk undersökning.

Flera skott har avlossats mot ett flerfamiljshus i centrala Oskarshamn.

I nuläget rubriceras händelsen som försök till mord.

Det var vid 04.15-tiden på onsdagsmorgonen som polisen åkte till en adress i centrala Oskarshamn efter att en uppringare hört av sig om en eller flera höga smällar.

På plats visade det sig att ett eller flera skott avlossats mot ett flerfamiljshus.

– Vi har gjort fynd som konstaterar skottlossning på platsen, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral i Malmö.

Ingen person kom till skada och en del av tomten är nu avspärrad. Under förmiddagen har polisens tekniker varit på plats för att säkra spår. En specialsökhund har också sökt i området efter eventuella vapen.

I nuläget har ingen misstänkt gärningsperson gripits.

– Men vi ser det som en isolerad händelse och har en uppfattning om vad som ligger bakom. Boende i området behöver inte vara oroliga, men vi kommer förstås att prata med folk och vi är mycket intresserade av att få in tips och eventuella vittnesuppgifter, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisen Region syd.

På plats träffar OT de närmsta grannarna till det beskjutna bostadshuset. De hade vaknat av att hunden kom inrusande, vettskrämd av smällarna. Grannarna tycker att det var läskigt, men ingen verkar vara förvånad eftersom det har hänt en del på gatan tidigare.

En annan boende en bit ifrån hörde tre skott.

– Det har varit mycket här, jag är inte förvånad.