Sju nya lägenheter inreds i centrum

Oskarshamn Artikeln publicerades
Byggebo bygger just nu om i vindsvåningen i fastigheten Lejonet där fem nya hyreslägenheter inreds
Foto:Jan Brunby
Byggebo bygger just nu om i vindsvåningen i fastigheten Lejonet där fem nya hyreslägenheter inreds

Byggebos fem nya vindsvåningar i fastigheten Lejonet på Lilla Torget börjar ta form. Ytterligare två lägenheter inreds i Piren på Stengatan. De nya lägenheterna blir inflyttningsklara i höst.

Utöver byggnationen på Mejeriplan där 57 nya lägenheter skapas håller just nu Byggebo på att färdigställa sju nya lägenheter.

– Det känns bra att vi kan bidra till att skapa fler lägenheter med tanke på den situation som råder, säger Byggebos vd Benoni Ingelsjö.

Fem av de nya lägenheterna inreds i Lejonet där Byggebo kommer erbjuda bostäder av lite högre standard än normalt.

– Vi inreder med fina trägolv i flera rum och klinker i badrummen. De fina balkarna i taket kommer också framträda, säger Benoni Ingelsjö.

De nya vindsvåningarna väntas stå klara någon gång i sensommar eller tidigt i höst.

Ingen av lägenheterna är tecknad och hyresnivåerna är inte bestämda.

Även i fastigheten Piren på Stengatan där NCC tidigare haft kontor inreds två nya lägenheter som också väntas bli inflyttningsklara senare i år.

– Det råder en besvärlig bostadssituation i Oskarshamn och nu bidrar vi till att förbättra läget genom att ta tillvara tidigare outnyttjade utrymmen, säger Benoni Ingelsjö.

Byggebo hänvisar till att det är de senaste årens effektiviseringar som bidragit till de byggnationer som nu sker. Bolagets ekonomi har successivt förbättrats och för årets första fyra månader redovisas en vinst på drygt fem miljoner kronor.