Polisen varnar husägare efter villainbrott på Syrénvägen

Oskarshamns kommun Artikeln publicerades
Polisen varnar för fler inbrott efter att en villa i centrala Oskarshamn fått påhälsning av tjuvar i måndags kväll.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Polisen varnar för fler inbrott efter att en villa i centrala Oskarshamn fått påhälsning av tjuvar i måndags kväll.

I måndags kväll inträffade ett villainbrott på Syrénvägen i centrala Oskarshamn.

Nu uppmanar polisen till allmän vaksamhet.

Det var vid 19-tiden på måndagen som polisen larmades till en villa på Syrénvägen i Oskarshamn med anledning av ett pågående inbrott. Enligt inledande uppgifter skulle det troligtvis röra sig om fler än en gärningsman och det var oklart om dessa var kvar i bostaden.

När polisen kom till platsen var ingen misstänkt gärningsman kvar men en dörr på baksidan av villan hade slagits sönder. Det är i nuläget oklart vad som stulits. På sin Facebook-sida söker polisen i Oskarshamn efter tips om inbrottet och de som sett något onormalt i området uppmanas kontakta polisen på 114 14. Man vill även uppmana allmänheten att vara extra vaksamma.

”Tyvärr är det så att ett villainbrott ofta följs av fler”, skriver polisen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.