Oskarsson tog emot pris vid ceremoni i Mexiko

Mérida/Oskarshamn Artikeln publicerades
Anders Oskarsson och hustrun Linda är på plats Mérida i Mexiko där han bland annat fick ta emot kockrock och ett ordenshalsband som bevis på att han är Årets konditor i världen.
Foto:privat
Anders Oskarsson och hustrun Linda är på plats Mérida i Mexiko där han bland annat fick ta emot kockrock och ett ordenshalsband som bevis på att han är Årets konditor i världen.

I miljonstaden Mérida i Mexiko tog för några timmar sedan Anders Oskarsson emot utmärkelsen Årets konditor i världen.

För stjärnkonditorn från Oskarshamn blev det en oförglömlig prisutdelning med hyllningar och gratulationer.

– Det har varit en fantastisk dag som jag aldrig kommer glömma. Just nu känns det också lite overkligt, säger Anders Oskarsson när han vilar ut på hotellrummet i Mérida.

Prisutdelningen ägde rum på en stor ranch där Anders Oskarsson fick motta kockrock, ett ordenshalsband och en plakett.

– Det var mycket högtidligt. En stor musikkår medverkade och det var även representanter från den mexikanska handelskammaren, säger Anders Oskarsson, som tidigare under dagen besökte ett stort bageri där han bakade och serverade något som aldrig serverats i Mexiko.

– Jag bakade min prinsesstaco som jag tävlat med tidigare. Nu tänkte jag att jag skulle överraska mexikanarna med att servera en söt tacos. Mexiko är ju tacons hemland men den här varianten hade de aldrig smakat.

Hur blev ditt bakverk mottaget?

– De blev mycket förtjusta och bestämde sig direkt för att ta receptet och börja baka och sälja tacon. Och det är klart att det värmde, säger Oskarsson, som kände sig mycket väl mottagen.

– Mexikanarna är otroligt vänliga och trevliga och vi har haft några fantastiska dagar.

Redan nästa vecka kan Anders Oskarsson och Nilssons konditori få ta emot nya utmärkelser. Oskarsson är nominerad till Svenska gastronomipriset i kategorin Konditorernas konditor och Nilssons i Konditorernas konditori. Priserna tillkännages på måndag i Stockholm.