Oskarshamnsholk vann SM - med dubbelt så många röster som tvåan

Oskarshamn Artikeln publicerades
Den vinnande fågelholken Trulletors Trollhytta.
Den vinnande fågelholken Trulletors Trollhytta.

Klass te16b på Oscarsgymnasiet kan titulera sig SM-mästare. Deras fågelholk Trulletors Trollhytta blev årets Guldholk.

I år skickades rekordmånga 544 bidrag in till SM i fågelholk som Naturskyddsföreningen anordnar. Tio finalister utsågs av en jury och sedan har allmänheten fått rösta. Oskarshamnsholken fick 5920 röster, vilket motsvarar 38 procent av det totala antalet. Det är också mer än dubbelt så många röster som silverholken, från Västerhaninge Montessoriskola, fick. Bronsholken gick till Kvinnebyskolan i Linköping. Totalt fick Naturskyddsföreningen in 15 587 röster i årets tävling.

Juryn delade också ut ett specialpris för särskilda insatser för fåglarna, som gick till Särö skola i Kungsbacka. Motiveringen till det var att de har jobbat lekfullt och metodiskt under en lång tid för att väcka ett genuint intresse för fåglarnas liv.

Priset för Oskarshamnsklassen blir en resa, uppehälle och heldag med guidning på Skansen i Stockholm. Alla finalholkarna kommer också att visas på Lill-Skansen, enligt ett pressmeddelande.

Det är inte första gången som guldholken byggs i länet. För två år sedan vann klass 5-6 på Långasjö skolas Stubbmonster tävlingen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.