Osäkert om V får något inflytande

Oskarshamn Artikeln publicerades

Den nuvarande majoriteten ser ut att få ett mandat för lite och Vänsterpartiet går mot en osäker framtid.

Fredrik Jonasson och Lena Granath förbereder för att Vänsterpartiets valstuga ska kunna köras bort.
Foto: Roger Carlsson
Fredrik Jonasson och Lena Granath förbereder för att Vänsterpartiets valstuga ska kunna köras bort.

 

Lena Granath vet ännu inte vilken roll Vänsterpartiet kommer att få när det gäller styret av kommunen. Hon konstaterar att det just nu fattas ett mandat för att den tidigare majoriteten ska stå sig.

– Det är väldigt rörigt just nu. Men det ska sättas en budget så det blir en spännande höst, säger Lena Granath (V).

S vill samarbeta över blockgränserna nu, vad tänker du om det?

– Vi har redan haft ett blocköverskridande samarbete med Centerpartiet. Blir det samarbete med något av de andra partierna är det frågan om de är intresserade av att samarbeta med Vänsterpartiet. Frågan är också om vi är intresserad av att samarbeta högerut. Där måste medlemmarna få sätta ned foten, säger Lena Granath.

Den tidigare majoriteten ska ha möte efter lunch och på måndagskvällen ska partiet träffas för att diskutera valresultatet.

– Det handlar om vilka som kan tänka sig att komma överens och där vet jag inte om v ingår.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.