Musikelever fick besök av trumproffs

Oskarshamn Artikeln publicerades

Under två dagar har musikeleverna på folkhögskolan i Oskarshamn inspirerats av trumproffs från andra sidan världen.

– Stå med benen isär, ha en rak hållning och håll trumpinnarna mellan tummen och pekfingret, instruerar Maria Finkelmeier på engelska.
Hon, Jacob Remington, även han från USA, och Charles Martin från Australien, övade med ett tiotal elever från musiklinjen på folkhögskolan, Oscarsgymnasiet och Hultsfreds musikskola under måndagen och tisdagen. Trion studerar på Piteå universitet.
– Det var genom Tomas Åstrand på Hultsfreds musikskola och hans kontakter i Piteå som vi kunde ha det här samarbetet, säger Magnus Hasselgren, ledare på musiklinjen på folkhögskolan.
Varför är de här?
– De håller workshops i olika former av slagverk. Eleverna från de olika ställena får träffas och inspireras. Samtidigt får de från Piteå träna i att undervisa, säger Magnus Hasselgren.
På tisdagskvällen är det slagverkskonsert för den som vill komma, där eleverna visar upp det de lärt sig under kursen. Trion åker sedan tillbaka till Piteå.
– Vi har kört bil i tolv timmar för att komma hit. Men det var det värt. Eleverna är duktiga och lyssnar verkligen på det vi säger. Oskarshamn är en vacker stad, med sina nivåskillnader och byggnader, säger Maria Finkelmeier.