MP ser ut att åka ur fullmäktige

Oskarshamn Artikeln publicerades

När 13 av 17 distrikt i kommunvalet är räknade tyder allt på att Miljöpartiet mister sina mandat i kommunfullmäktige.

Ingmarie Söderblom.
Ingmarie Söderblom.

Miljöpartiet går mot ett svagt resultat i kommunvalet. Partiet hade igen lokal valvaka i Oskarshamn utan Ingmarie Söderblom, förstanamn på listan till kommunfullmäktige, följde valet vid en valvaka i Västervik.

Nr endast fyra distrikt återstår ser MP ut att få 1,5 procent av rösterna.

– Det verkar vara så, det känns fruktansvärt. Väljarna har sagt sitt och vi får ta os en funderare på det här, säger Ingmarie Söderblom.

Hon är märkbart besviken.

– Vi hade hoppats att med den sommar som varit skulle klimatfrågan ha varit en större fråga. Vi har visat att vi kan hantera andra frågor när vi styrt med majoriteten. Vi är väldigt ledsna om siffrorna håller i sig.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.