Misstänkt mord utanför Oskarshamn

OSKARSHAMN Artikeln publicerades

En man har hittats död efter ett bråk på en ort utanför Oskarshamn och polisen misstänker mord. En man i 35-årsåldern har anhållits och ytterligare en man har hämtats in till förhör.

Det var vid 19.49 på fredagskvällen som en uppringare kontaktade polisen och larmade om ett bråk i anslutning till en bostad i ett mindre samhälle utanför Oskarshamn.

Polis och ambulans ska ha skickats till platsen och där anträffat en skadad man. Trots ambulanspersonalens försök gick mannens liv inte att rädda.

På platsen greps en man som nu har hämtats in till förhör.

Den misstänkte och offret ska, enligt polisen, vara bekanta med varandra.

– Tre personer fanns på platsen när vi kom dit. Mannen som avled, mannen som är gripen och ytterligare en man som nu har hämtats in till förhör. Han är inte misstänkt för brott men vi tror att han kan ha viktiga uppgifter att berätta, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen är i övrigt fåordig kring händelsen och vill varken berätta vilken ålder personerna är i eller vilka skador den avlidne mannen hade.

– Det blir nog ett fall för rättsmedicin att ta reda på, säger Calle Persson.

Har något vapen använts vid brottet?

– Det vill jag inte gå in på nu.

Platsen spärrades av i väntan på teknisk undersökning.

– Brottsplatsundersökningen är klar sedan en tid tillbaka. Utredningsarbetet fortgår, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen i region syd, strax efter klockan 03 på natten till lördagen.

Den gripne mannen anhölls under natten.