Man onanerade inför grannen - åtalas

Oskarshamn Artikeln publicerades

En 56-årig man åtalas för att ha onanerat så nära fönstret i sin bostad att grannen såg hela händelsen. Grannen menar att det inte är första gången.

Mannen bor i ett bostadsområde i Oskarshamns kommun och i oktober 2017 ska han ha stått framför ett fönster på övervåningen i sin bostad och blivit sedd av kvinnan som bor i huset mittemot.

I förhör har grannkvinnan berättat att hon har sett 56-åringen stå vid fönstret och onanera tidigare, men åtalet gäller bara den där kvällen 2017. Då ska det ha varit mörkt i mannens hus, men i rummet han stod i ska lampan ha varit tänd. Grannkvinnan menar att 56-åringen kan ha trott att hon var ensam hemma eftersom hennes mans bil inte stod på uppfarten. Hon berättade för sin make som också ska ha sett det hela. När maken visade sig ska grannen ha släckt lampan och slutat.

56-åringen menar att han har svåra eksem på kroppen som kliar. Han säger i förhör att det enda han gjorde var att stå framför fönstret och klia sig. Han nekar till brott och hänvisar till läkarkontakter som han har haft för sina eksem.

Nu åtalas han misstänkt för sexuellt ofredande.