Vändningen: 36-åringen misstänkt för mord – igen

Oskarshamn Artikeln publicerades

Bråket i ett garage, som slutade med att en människa miste livet, tog en ny oväntad vändning under onsdagen. Då anhölls den 36-årige mannen på nytt på sannolika skäl misstänkt för mord.

Vid en förhandling under torsdagen ska Kalmar tingsrätt ta ställning till om 36-åringen ska häktas. Enligt häktningsframställan från kammaråklagare Patrick Sonevang är skälet att det för ”angivet brott inte är föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år och det är inte uppenbart att skäl till häktning saknas”.

Det var på fredagskvällen den 2 mars som de båda männen träffades i ett garage i anslutning till en bostad på en mindre ort i Oskarshamns kommun. Av någon anledning började de båda bråka med varandra och när polis och ambulans kom till platsen var en av männen, en 50-årig man, så allvarligt skadad att han senare avled.

36-åringen greps på platsen och anhölls senare, misstänkt för mord. Han har själv haft som invändning att han har agerat i nödvärn i garaget. Den 6 mars gick åklagarmyndigheten ut med ett pressmeddelande där de berättade att 36-åringen försatts på fri fot och att brottsrubriceringen hade ändrats till grov misshandel och grovt vållande till annans död. Anledningen då var att allt som hittills framkommit i utredningen stödde tesen om att 36-åringen agerat i nödvärn.

Under tiden fortlöper polisens arbete med bland annat nya förhör, tekniska undersökningar samt en utvidgad rättsmedicinsk obduktion. Samtidigt planeras en rekonstruktion av händelseförloppet.

Drygt en vecka senare sker en ny vändning i fallet då 36-åringen hämtas in till ett nytt förhör på eftermiddagen den 14 mars. 20 minuter senare anhålls han på nytt och brottsrubriceringen skrivs upp till mord igen.

Under onsdagen sökte Barometern-OT förgäves åklagare Patrick Sonevang för ytterligare kommentarer.