Man frias från misstankar om sexuellt ofredande mot granne

Oskarshamns kommun Artikeln publicerades

En 57-årig man frias nu från misstankar att han skulle ha onanerat inför grannfrun på samma gata.

Foto: Johan NIlsson / TT

Enligt grannfamiljen ska mannen med flit ha tänt lampan i sitt hem, klätt av sig naken och sedan onanerat synligt vid fönstret. Mannen i familjen ska då först ha försökt att filma händelseförloppet och sedan gått över till grannen och skällt ut honom. Kvinnan i familjen valde därefter att polisanmäla grannen för sexuellt ofredande.

Enligt grannen ska det dock röra sig om ett missförstånd då han lider av eksem som kliar kraftigt. Han menar att grannfamiljen bara sett när han kliade sig i ljumsken på kvällen.

När tingsrätten i Kalmar tog upp målet ansåg rätten att det saknades bevisning för att mannen hade riktat sig just mot grannkvinnan och därför ogillades åtalet.

Domen överklagades då till Göra hovrätt som gör bedömningen att det inte är ställt utom rimligt tvivel att mannen faktiskt onanerade vid tillfället.

Hovrätten friar därför mannen både för misstankar om sexuellt ofredande och förargelseväckande beteende. Därmed faller även kvinnans skadeståndskrav på 7 000 kronor för kränkning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.