TV: Här gör bussen livsfarlig omkörning vid möte på E 22

Oskarshamn Artikeln publicerades

En video med en busschaufför som gör en livsfarlig omkörning på E 22 sprids på sociala medier. Nu har bussbolaget vidtagit åtgärder.

På tisdagen filmades händelsen av en dashcam, en kamera som sitter i vindrutan, på en lastbil som körde på E22. I höjd med Botorpström en bit norr om Oskarshamns kommun blev lastbilen omkörd av en buss från Flixbus.

På videon syns hur bussen korsar heldragen linje vid en uppförsbacke och kör om lastbilen samtidigt som den får möte av en bil. Lastbilen tvingas lägga sig ute i vägrenen för att det inte ska ske en olycka.

– Bussen låg fem-tio meter bakom mig i flera kilometer. Den missade flera fina möjligheter till omkörning och så kör den om där, säger Freddie Lennartsson som körde lastbilen.

Några kilometer längre söderut såg han hur bussen släppte av passagerare vid en hållplats.

– Då tänkte jag att detta måste komma ut. Busschauffören borde polisanmälas.

Videon spreds i sociala medier och kommentarerna var många.

”Jaha, och dom ska jag åka med imorgon. Ska man boka av och ta bilen”, skrev en person på Facebook.

”Heldragen linje och mötande!!! Jösses....jag hade skrikit rakt ut om jag satt i den bussen”, skrev en annan.

– Passagerarnas och medtrafikanternas säkerhet är vår prioritet. Vi tolererar inte sådant beteende, säger Jelena Jovanovic, pressansvarig vid Flixbus.

Den aktuella busschauffören arbetar vid ett företag som Flixbus samarbetar med.

– Vi har kontaktat vår busspartner som har vidtagit åtgärder internt.

Vilka åtgärder handlar det om?

– Jag kan inte uttala mig exakt vad som gjorts. Men det ska inte hända igen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.