Lena Granath: ”Kommer vi att vara med?”

Oskarshamn Artikeln publicerades

Vänsterpartiet tappar väljare, men håller sina fyra mandat i fullmäktige. Trots det är Lena Granath osäker på framtiden.

– Som det ser ut nu åker Miljöpartiet ur fullmäktige, då har vi ingen rödgrön majoritet längre, säger Lena Granath.

Vänsterpartiet hade 8,3 procent av rösterna när OT pratade med henne en halvtimme efter midnatt. Då var ännu ett par av de 17 distrikten inte räknade och hon garderade sig mot eventuella ändringar.

– Men det är en minskning med en procent, jämfört med förra valet, sa hon och konstaterade samtidigt att det är väldigt jämnt mellan blocken och att det är omöjligt att ens spekulera hur hur ett kommunalt styre i Oskarshamn kan se ut.

– Vilka kan komma överens? Det går inte att sia om nu, sa hon.

– Kommer vi att vara med? Det vet vi inte än.

Vänsterpartiets Lena Granath tror att det kommer att ta tid innan det är klart vem som kommer att regera med vem i Oskarshamn. ”Vi kommer inte att samarbeta med SD”.
Foto: DANIEL SVENSSON
Vänsterpartiets Lena Granath tror att det kommer att ta tid innan det är klart vem som kommer att regera med vem i Oskarshamn. ”Vi kommer inte att samarbeta med SD”.

Efter förra valet tog det lång tid innan alla inom den rödgröna majoriteten var överens. Lena Granath tror att det kommer att ta tid den här gången också.

– Under måndagen ska vi i alla fall träffas, vi partier, som regerat tillsammans. Senare på kvällen ska vi ha styrelsemöte i V.

Sverigedemokraterna gjorde ett starkt val i Oskarshamn och fick drygt 18 procent av rösterna. Det innebär tre nya fullmäktigemandat och nio platser totalt.

– Oskarshamns väljare har sagt sitt, så är det, men deras politik är inget för oss. Vi kommer inte att samarbeta med SD på något sätt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.