Man körde mot trafiken på E 22 – prejades av bilist

Oskarshamn Artikeln publicerades

En man i 80-årsåldern kom på tisdagseftermiddagen över på fel sida av E 22 norr om Oskarshamn. Han körde rakt mot mötande trafik en dryg mil innan en annan bilist prejade in honom i mitträcket.

– Den rådiga föraren kan nog ha förhindrat en värre olycka, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Den farliga färden startade i höjd med Fårbo då mannen ska ha råkat komma ut på fel sida av vägen. Polisen blev snart nerringda av oroliga trafikanter som tipsade om händelsen. Men innan polis hann ingripa fick en annan bilist stopp på 80-åringen.

I höjd med Glabo, strax norr om Oskarshamn, ska denne ha prejat in mannen i vajerräcket. Något som, enligt polisen, skedde i sakta fart.

80-åringen fördes till sjukhus men rapporteras inte ha fått några fysiska skador. Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

I samband med bärgningsarbetet stängdes E 22 av helt i norrgående riktning och långa köer uppstod. Vid 16.40-tiden meddelade polisen att bärgningen var klar och vägen öppen igen.

Här stoppades bilisten.