Flydde i stulen bil efter inbrott – greps efter stolpkrock

Oskarshamn Artikeln publicerades

En stöldduo kan ha avslöjats efter att de efter ett restauranginbrott i Oskarshamn körde av vägen i Västervik i en bil som stulits vid ett företagsinbrott i Mönsterås. Männen sitter nu anhållna, misstänkta för flera brott.

Under natten till måndagen gick larmet till Skorpetorps Golfrestaurang. Tjuvarna hade brutit upp en dörr och stulit hörlurar och en större mängd alkohol. De hade försvunnit från platsen innan någon hann dit.

Trots det har två män anhållits för brottet. Anledningen är att de misstänkta männen några timmar senare, vid lunchtid på måndagen, krockade en minibuss in i en stolpe i Hjorted i Västervikstrakten. Efter olyckan ska männen ha gömt sig i en närbelägen skog, men hittades av polisen som larmades till platsen av förbipasserande.

En av männen fick föras till sjukhus med blodigt huvud. Båda männen misstänks också ha varit narkotikapåverkade och föraren hade inte något körkort.

I bilen de körde fanns stöldgods. Dessutom hade den stulits från Södra Timbers sågverk i Mönsterås i samband med ett tidigare inbrott.

– Där har de stulit företagsbilen och en hel del verktyg och maskiner för stora godsvärden, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Männen som nu har anhållits är i 35- och 20-årsåldern och är hemmahörande i Oskarshamnstrakten.