KD: ”Fantastiskt bra”

Oskarshamn Artikeln publicerades

– Fantastiskt bra.

Så löd den spontana kommentaren från KD:s lokala valvaka. Partiet behåller de tre mandaten i kommunfullmäktige.

Ingemar Lennartsson och Rebecka Englund är optimistiska.
Foto: Karin Lagerström
Ingemar Lennartsson och Rebecka Englund är optimistiska.

Kristdemokraterna höll lokal valvaka i Vuxenskolans lokaler på Hantverksgatan. De första siffrorna utlöste jubel bland de församlade politikerna.

– Det känns fantastiskt bra. Vi trodde att vi skulle gå upp, men inte så här mycket, jag tippade omkring 5.5-6 procent, säger Ingemar Lennartsson, första vice partiavdelningsordförande och förstanamn på Kristdemokraternas lista till kommunfullmäktige.

– Vi var nästan uträknade, men det har känts i luften att det gått bättre och bättre. Ebba har gjort ett fantastiskt jobb, säger Ingemar Lennartsson.

Förra valet låg resultatet i kommunen högre och så blev det även i år. Det blev till slut 6,7 procent i kommunvalet för KD.

– Vi är rätt nöjda och behåller våra tre mandat, säger Ingemar Lennartsson när samtliga 17 valdistrikt är räknade.

Hur ska Oskarshamn styras kommande mandatperiod?

– Det kan man undra, majoriteten har tappat och har bara 24 mandat och det räcker inte, men vi har inte kommit längre än så.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.