Julkänsla i Oskarshamns kyrka

Oskarshamn Artikeln publicerades
Lowa Lundberg var en av alla duktiga sångsolister under kvällen.
Foto: Åsa A Cederbom
Lowa Lundberg var en av alla duktiga sångsolister under kvällen.

På tisdagskvällen samlades musikskolans elever för att sprida lite julstämning i kyrkan i Oskarshamn.

I bänkarna satt anhöriga och vänner för att njuta av piano, flöjt, stråkar, blås och massor av sång.

– Samtliga körer som vi har inom skolan medverkar här i kväll, sång är härligt och något som alla borde ägna sig åt, säger Stina Brockmann, körledare.

På plats fanns även elever från Oscarsgymnasiet, Oskarshamns folkhögskola samt musiker från Länsmusiken i Kalmar län.

Och Emmie Persson var en av alla skickliga instrumentalsolister.
Foto: Åsa A Cederbom
Och Emmie Persson var en av alla skickliga instrumentalsolister.

Publiken bjöds på såväl julpsalmer som julswing, rengalopp, militärmarsch och ett utdrag ur baletten Svansjön. Totalt medverkade ett hundratal barn och ungdomar från musikskolan i Oskarshamns kommun.

– Jag hälsar er alla varmt och gnistrande välkomna ikväll, tillsammans med det här underbara gänget ska vi sprida lite härlig julkänsla och energi, något som vi alla kan behöva lite extra av så här strax innan jul, sade Simon Leidecker, musikskolan chef, när han inledde kvällen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.