IVO avvisar klagomål på brister vid penisoperation

Oskarshamn Artikeln publicerades
Foto: Mats Holmertz

IVO, Inspektionen för vård och omsorg, avslutar ett ärende där en anhörig till en patient klagade på bristande vård i samband med en penisoperation.

Mannen remitterades efter ett besök på Oskarshamns sjukhus till urologen vid länssjukhuset i Kalmar. Mannen fick vård för en inre blödning och blev senare opererad då delar av förhuden avlägsnades.

Komplikationer tillstötte och mannen drabbades av en infektion. Patienten sökte sedan vård på universitetssjukhuset i Linköping

En anhörig till mannen anmälde både Oskarshamns sjukhus och länssjukhuset i Kalmar till IVO för bristfällig vård och dåligt bemötande.

IVO, som utrett ärendet, konstaterar att man inte funnit några brister i den medicinska handläggningen av patienten. När det gäller den delen av anmälan som tar upp sjukhuspersonalens bemötande är det inget som IVO utreder.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.