Intensiv sånghelg för damerna i Ladies Only

Gärsnäs/Oskarshamn Artikeln publicerades
Medlemmarna i Ladies Only tillsammans med ledaren Lars Holmström.
Foto: privat
Medlemmarna i Ladies Only tillsammans med ledaren Lars Holmström.

Efter intensiv körhelg i Skåne är nu medlemmarna i Ladie Only tillbaka i Oskarshamn igen.

den 11 september 2018 14:09

Kören Ladies Only har varit på utbildningshelg med musikpedagogen Lars Holmström i Gärsnäs och Vita Huset. Hela kören – 23 sångare och två dirigenter – deltog i kursen mellan fredag och söndag.

Holmström har arbetat med körer sedan slutet av 70-talet. Kursen hölls i familjen Holmströms hus, där de arrangerar kursdagar för körer och driver Bed and  breakfast.

 

Kören hade intensiva dagar och fick bland annat fick träna på intonationer, synkronisering, vokalhantering, improvisation och frasering. Kören hade också tid för att samtala om vad som hänt under alla 20 år som de sjungit tillsammans.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.