Hotade och slog vakter och polis

Oskarshamn Artikeln publicerades

En man i 25-årsåldern från Västervik har dömts till skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst för bland annat våld och hot mot tjänsteman.

En av åtalspunkterna rör en händelse i Oskarshamn.

Det var natten till den 30 juni i år som den dömde mannen blev omhändertagen enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer, och placerad i arresten i polishuset i Oskarshamn.

När han dagen därpå skulle släppas ut av ordningsvakter vägrade han lämna arresten om han inte fick sin epilepsimedicin. Det slutade med polisförstärkning och att mannen både slog och sparkade samt uttryckte hot. Han fick föras till arresten i Västervik. Under färden använde polisen elpistol för att lugna honom.

Kalmar tingsrätt dömer mannen för våld mot tjänsteman i ett fall medan ett fall ogillas. Han döms även för tre fall av hot mot tjänsteman medan ett fall ogillas.

Förutom händelsen i Oskarshamn döms mannen, som tidigare förekommit under elva avsnitt i belastningsregistret, även för misshandel, våldsamt motstånd, ringa narkotikabrott samt skadegörelse. Dessa brott begicks i Västerviks kommun mellan åren 2016 och 2018.