Handelsområde fullt - men hopp ställs till tredje etapp

Oskarshamn Artikeln publicerades

Med de senaste butiksetableringarna finns det inte plats för fler butiker på handelsområdet vid McDonald's. Men kommunen hoppas på en utbyggnad av en tredje etapp.

Tisdagens besked att Växjöföretaget Famera söket bygglov för en ny butikslokal där Rusta, Dollarstore och Jysk ska erbjudas lokaler, innebär att Oskarshamns kommun är på väg att uppfylla sina planer på att skapa ett handelsområde. Något som har funnits med länge men som av olika orsaker inte blivit verklighet.

– Det känns väldigt bra att vi har kommit så här långt. Nu är fem etableringar klara och det kommer betyda mycket. Totalt handlar det säkert 60-70 jobb som skapas på det här området, säger exploateringsstrateg Göran Landenius.

I och med att ytterligare tre butiker ska in på handelsområdet är det också fullbelagt.

– Några fler butiker finns det inte plats för på den här delen och vi ser redan att det blir trångt. Men vi räknar med att parkeringsutrymmena ska räcka till, säger Göran Landenius.

Även om marken på de två första etapperna av handelsområdet nu är fulltecknade så innebär inte det att dörren är stängd för ytterligare etableringar på handelsområdet.

Den tredje etappen omfattar markområdet bredvid där bland andra Skanska äger lokaler.

Förhandlingar om markområdet pågår och Göra Landenius hoppas att man ska komma fram till en lösning.

– Om vi kommer fram till en lösning skulle det innebära att området kan få ytterligare en butik, säger han.