Halvarsson är ny vd för Bygghemma

Oskarshamn Artikeln publicerades
Foto:privat

Han är bror till grundaren av Netonnet och kommer närmast från en vd-post på Hobbex. Nu har Roger Halvarsson tagit över som vd för e-handelsbolaget Bygghemma.

Roger Halvarsson tillträdde sin nya tjänst för en månad sedan. Tidigare vd:n för Bygghemma, Mikael Olander, är kvar inom bolaget som vd och koncernchef för Bygghemma Nordic Group AB, som numera har sitt huvudkontor i Malmö.

– Han kommer att koncentrera sig på den rollen och vi kommer att jobba mycket ihop, säger Roger Halvarsson.

Roger Halvarsson, som fyller 52 år den 14 september, har en tung meritlista inom näringslivet. Han har bland annat varit marknads- och inköpschef på Netonnet, som hans bror grundade.

Senaste jobbuppdraget var vd på Boråsföretaget Hobbex. Roger Halvarsson, som bor i Sjömarken utanför Borås, säger också att hans bakgrund och långa erfarenhet var stora anledningar till att han fick tjänsten som vd för Bygghemma.

– Jag gillar också Bygghemma. Bolaget har gjort en fantastisk resa och det finns fantastiska möjligheter att fortsätta utvecklas, säger han.

Bygghemma startade i Oskarshamn 2006 och har sedan dess haft en enorm utveckling. I dag är man nordens ledande internetbutik inom gör-det-själv och byggvaruhandel. Bygghemma finns i flera nordiska länder och har ett antal onlinebutiker och butiker.

I Bygghemma-gruppen arbetar cirka 500 medarbetare och man omsätter cirka tre miljarder kronor.

– Vår ambition är att vara Europas ledande e-handel inom bygg och hem. Vi har mycket kvar att göra innan vi är i hamn. Men vi tror på en fortsatt stark utveckling, säger Roger Halvarsson.

Även om huvudkontoret har flyttat till Malmö finns det fortfarande många anställda kvar på Bygghemmas Oskarshamnskontor.

– Jag kommer också att vara där emellanåt och stötta verksamheten i Oskarshamn, säger Roger Halvarsson.

Fakta

Roger Halvarsson

Ålder: 51 år.

Familj: Frun Petra och barnen Lisa, 18 år, och Max, 14.

Bakgrund: Chefsuppdrag i Husqvarna Group, marknadsförings- och inköpschef Netonnet, chef för Non-food på Ica, nordisk kategorichef på Plantagen, vd på Hobbex.

Fritidsintresse: Golf och träning, förutom att vara med familjen.

Visa mer...