Fler svar önskas i boendeenkät

Oskarshamns kommun Artikeln publicerades
Villa, radhus eller lägenhet? Nu undersöker Hela Sverige ska leva hur medborgare på landsbygden vill bo i framtiden. Svarstiden har precis förlängts till den 31 maj.
Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT
Villa, radhus eller lägenhet? Nu undersöker Hela Sverige ska leva hur medborgare på landsbygden vill bo i framtiden. Svarstiden har precis förlängts till den 31 maj.

Nu förlänger Hela Sverige ska leva sin enkät om hur behoven av boende ser ut på landsbygden.

Enkäten vänder sig till familjer som bor på de mindre orterna i Oskarshamns kommun. I enkäten får hushållen svara på frågor om var de vill bo i framtiden.

– Hittills har vi fått in 150 svar vilket är kul. Men vi skulle gärna se att den siffran går upp mot 200 och därför har vi valt att förlänga svarstiden till den 31 maj, säger Annicka Gunnarsson, ordförande i HSSL i Oskarshamns kommun.

Föreningen har fått in många svar från de som bor på orterna Påskallavik, Kristdala, Figeholm och Misterhult.

– Vi har fått in lite färre från Bockara och Fårbo och där ser vi gärna att fler svarar så att vi får ett bra underlag, säger Annicka Gunnarsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.