Examen för 28 tandsköterskor

Oskarshamn Artikeln publicerades
Cecilia Linehag, Josefine Hermansson och Isabella Rubensson är de tre från Oskarshamn som på fredagen tog studenten som tandsköterska på Nova.
Foto: Per Edwardsson
Cecilia Linehag, Josefine Hermansson och Isabella Rubensson är de tre från Oskarshamn som på fredagen tog studenten som tandsköterska på Nova.

Det fortsätter att utbildas tandsköterskor på Nova i Oskarshamn. På fredagen var det dags igen för en ny högtidlig ceremoni då sammanlagt 28 tandsköterskestuderande tog sin examen.

Tre av dem kommer från Oskarshamn. Det är Cecilia Linehag, Isabella Rubensson och Josefine Hermansson, som valt att gå en ny yrkesväg.

Josefine och Isabella har tidigare jobbat inom kärnkraften och Cecilia inom hudvård. Nu har alla tre redan fått jobb som tandsköterska. De lovordar också yrkesutbildningen tandsköterska på Nova, som genomförts under 65 veckor som distansutbildning.

– Det har varit både roligt och lärorikt, säger Isabella Rubensson, som har fått jobb i Oskarshamn medan Cecilia och Josefine har hittat jobb som tandsköterska på annan ort.

Under utbildningen har de studerande träffats på Nova varannan vecka för prov och föreläsningar. Övrig tid har de arbetat självständigt med hjälp av studiehandledningar och internetbaserad kommunikation.

– Det är positivt med distans eftersom man kan jobba mycket självständigt. Det gäller bara att ha disciplin, säger Cecilia Linehag.

Så här glada var de 28 nybakade tandsköterskorna efter sin examen på fredagen.
Foto: Nova
Så här glada var de 28 nybakade tandsköterskorna efter sin examen på fredagen.

Totalt har nu 114 tandsköterskor examinerats på Nova och sedan 2014 har utbildningen genomförts som distansutbildning.

Med tanke på att efterfrågan på tandsköterskor i landet är stor, är också utbildningen på Nova populär. I juni 2019 är det dags för en ny kull att ta examen som tandsköterska.

Fakta

De tog examen som tandsköterskor

Therese Andersson, Västervik, Josefine Carlsson, Visby, Malin Ekström, Färjestaden, Malin Fyhr, Åby, Maria Glemfors, Kalmar, Sofia Gunnarsson, Kalmar, Therese Gustafsson, Tingsryd, Hanna Hansson, Klintehamn, Josefine Hermansson, Oskarshamn, Sofia Hermansson, Höllviken, Rose‐Marie Holgersson, Kalmar, Jenny Jacobsson ,Visby, Tunde Johansson, Lammhult, Caroline Jägerklou, Söderåkra, Mirelle Kjellander, Svalöv, Jessica Lindh, Alsterbro, Cecilia Linehag, Oskarshamn, Christina Löthberg, Visby, Christina Nilsson, Kalmar, Johanna Nilsson, Edsbruk, Elin Oscarson, Vimmerby, Jenny Rickardsson, Huskvarna, Isabella Rubensson, Oskarshamn, Sofia Sjölin Segelström, Färjestaden, Björn Söderström, Västervik, Annelie Wenngren, Färjestaden, Ulrika Zwetsloot, Strömstad, Helen Östman, Ljungbyholm.

Visa mer...